Coffeeshop

Een coffeeshop is een openlijk verkooppunt van cannabis. In ons land wordt de verkoop van cannabis in coffeeshops onder strenge voorwaarden door de overheid gedoogd. Het meest vreemde aan de coffeeshop is dat er wel cannabis verkocht mag worden, maar dat de houder van de coffeeshop formeel gezien geen cannabis in mag kopen. Overigens is het aantal coffeeshops de afgelopen jaren sterk gedaald en moeten de coffeeshops die er nog wel voldoen aan strenge regels en eisen.

 

Justitie laat de verkoop van cannabis onder strenge voorwaarden toe

Justitie ziet de verkoop van cannabis in de coffeeshop oogluikend toe als er geen reclame gemaakt wordt voor het te verkopen product en er geen harddrugs verkocht wordt en het alleen bij de verkoop van softdrugs blijft. Een coffeeshop mag bovendien onder geen enkele voorwaarde overlast veroorzaken, zelfs parkeerproblemen moeten voorkomen worden. De minimumleeftijd van mensen die een coffeeshop mogen betreden is bovendien vastgesteld op 18 jaar.

 

Maximaal 5 gram per persoon per dag en een voorraad van 500 gram

Een coffeeshop mag bovendien geen grote voorraden cannabis in voorraad hebben en al evenmin geen grote hoeveelheden aan iemand verkopen. De limiet wat dat betreft is vastgesteld op de verkoop van maximaal 5 gram per dag per persoon. De voorraad mag volgens de regels niet meer dan 500 gram zijn. Houdt een coffeeshop zich hier niet aan, dan wacht gegarandeerd een sanctie in de vorm van een tijdelijke of zelfs een definitieve sluiting. Het is in dat kader goed te weten dat je in het bezit mag zijn van 5 gram cannabis. In dat geval wordt je niet gestraft. Heb je meer dan 30 gram in je bezit, dan wordt door de politie verondersteld dat het voor de handel bedoeld is en volgt er een straf.

 

Het aantal coffeeshops neemt zienderogen af

Het aantal coffeeshops is teruggelopen en wordt steeds verder teruggedrongen, althans zo lijkt het. Bovendien is er nog steeds een discussie gaande over de eventuele legalisering van cannabis, iets dat ook voor onzekerheid zorgt bij de coffeeshophouders. Tenslotte; ook in de coffeeshop geldt een rookverbod. Dat wat je er koopt mag je dus onder geen beding roken in de coffeeshop. Een kop koffie drinken mag wel, maar gebeurt in de praktijk heel weinig. De toekomst van de coffeeshop is dus onzeker. Dat is precies de reden dat ondernemers niet snel een coffeeshop zullen openen, nu er zoveel onduidelijkheid is over dit onderwerp.

 

Geniet nog heerlijk bij Coffeeshop Upstairs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *